Roma felzárkóztatás felnőttképzés keretében!

Az IOSZIA Felnőttképzési Intézmény Fülöp Henrik vezetésével és fáradhatatlan munkásságával a 2013–2015-ös időszakban a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítását elősegítő hiányszakmák képzésének indítását célozta meg. Indítandó képzések lista itt: Felnőttképzés

 A gazdasági növekedés, a társadalmi kohézió erősítése mindenkori támogatásával-elsősorban azt szorgalmazza, hogy a képzésben résztvevők munkaerő-piacra történő kilépése a képzést követően minél hamarabb megvalósuljon. Mindenkor figyelembe véve és együttműködve. a kormány elképzeléseit és erőfeszítéseit pl: Munka Tervben foglaltak, Országos Roma Önkormányzat célkitűzéseit, Nemzeti Munkaügyi Hivatal törekvéseit, Türr István Képző és Kutató Intézet feladatait.

A társadalom szélére szorultak, vagy a Roma nemzetiséghez tartozó munkanélküli csoportok munkaerőpiacra való bekapcsolása, képzésekkel történő besegítése, továbbá minden erővel megelőzni az ilyen csoportok teljes kirekesztődését.  Képzéseink indítását ennek jegyében és fenti célcsoportunk tekintetében megvalósítjuk meg.     
Forrás: Fülöp Henrik
átvette :Cs.Péter – Hír T

hirek.ws.all, hirek.ws.orszagos